dimanche 1 avril 2012

Chemické produkty Tetenal

Tags : TETENAL

Soukromá společnost TETENAL AG&Co.kg, se sídlem v německém Norderstedtu, byla založena roku 1847. V současné době má filiálky v dalších zemích, ve Velké Británii, Francii, Polsku a v Indii. Firma TETENAL a její francouská pobočka, poblíž Auxerre (Bourgogne), obdržely certifikát mezinárodní normy ISO 9001.*

Mezi dlouholeté partnery společnosti patří firmy Hahnemühle a Kodak. S příchodem nových technologií se její spolupráce rozšíříla o další výrobce, především digitálních souborů, leč nabídka chemických produktů TETENAL pro klasickou fotografii tím nijak neutrpěla.

TRADIČNÍ ČERNOBÍLÁ FOTOGRAFIE

Negativní vývojky (filmy) : Neofin Bleu, Emofin poudre, Neopress HC, Ultrafin Plus, Ultrafine liquide, Neotenal liquide.

Pozitivní vývojky (papíry) : Aukobrom poudre, Eukobrom liquide, Centrabrom S, Dokumol, Variospeed W - Další tři vývojky (Eukoprint 2, Eukoprint professional AC, Eukospeed 2000) jsou určeny pro strojové zpracování fotografických papírů.

Ustalovače : Superfix Plus, Vario Fix poudre, Superfix sans odeur (bez zápachu). - Ustalovač Eukospeed Superfix 2000 je určen pro strojové zpracování.

Přerušov : Indicet (bez zápachu).

Tvrdidlo : Hardener liquide (filmy a papíry, přidává se do ustalovače anebo přerušovače).

Urychlovač praní : Lavaquick (filmy a barytové papíry).

Fotografická emulze : Work B/W Emulsion (viz : Fotografické emulze, 05/03/12)

Tónování a stabilizování obrazu : Virage Sepia (papíry), Triponaltoner sans odeur (bez zápachu, papíry), Virage Bleu (pouze tónování negativů, diapozitivů a papírů), Goldtoner (používá se po Virage Sepia, výborný stabilizátor pro barytové papíry).


Sepia + Goldtoner  ||  Triponaltoner 


V nabídce firmy TETENAL je celá řada dalších produktů, především pro barevnou fotografii, retušování, údržbu materiálu, č/b fotografické RC a FB papíry, ad.

______
*/ ISO (Mezinárodní organizace pro normalizaci) je celosvětovou federací národních normalizačních orgánů (členů ISO).


(1. dubna 2012)