mardi 22 mars 2022

Fomadon R09


Kontrastní vývojka Fomadon LQR byla zakoupena v sobotu 19.03. (Photostock) a vývojka Fomadon R09 včera 21.03.2022 (Prophot). Dva nové, ještě neotevřené produkty k vyvolávání č/b filmů. 

Z fotografie je patrné, že na rozdíl od ostatních Fomadonů má Fomadon R09 tmavou barvu, která jak jsem se dočetl na jednom zdejším fóru, děsí některé fr. fotografy.

Do šestí měsíců po otevření lahvičky Fomadon R09 příliš neztmavne. Na dně může začít krystalizovat a měl by být nahrazen novým. - Naopak, co se jeho barvy týče, panikaření vůbec není na místě !

Fomadons R09 & LQR - Crédit photo : Ken Seton

Il ressort clairement de la photo que, contrairement aux autres Fomadons, le Fomadon R09 a une couleur sombre qui, comme je l'ai lu sur l'un des forums photo, effraie certains photographes amateurs français.

Fomadon R09 ne noircira pas trop dans les six mois suivant l'ouverture du flacon. Plus tard, le fond de produit peut commencer à cristalliser et il doit être remplacé par un nouveau. - Au contraire, au niveau de sa couleur, la panique n'est pas de mise ! 

(22.03.2022)