samedi 15 mars 2014

Filtry Heliopan

Tags : Heliopan

Filtry Heliopan jsou srovnatelné s filtry B&W. Skla jsou optické kvality, jinými slovy, jsou vyráběna ze stejných materiálů z jakých se vyrábí skla mikroskopů a brýlí. Zasazena jsou do solidní mosazné obroučky, která zabraňuje deformacím a současně usnadňuje našroubování a odšroubování filtru z objektivu, ježto se nezakusuje, jako závit hliníkových obrouček.

Aktuálně se doprodávají starší typy filtrů Heliopan, například ty opatřené bajonetem pro zrcadlovky středního formátu Rolleiflex R1, R2 a R3. Přičemž filtry s bajonetem R1 o průměru 30mm jsou vyhovující také pro zrcadlovku Yashica Mat 24 Gold.


Filtry Heliopan - Crédit photo : lapetiteboutiquephoto


Povrchová úprava skel zmíněných filtrů je dvojí kvality, Heliopan MC anebo Heliopan SH-PMC. Dražší filtry SH-PMC jsou pochopitelně vykonnější a zabraňují téměř stoprocentně pronikání parazitujícího světla do objektivu. Současně si k nim lze přiobjednat praktické individuální krytky (průměr 36 mm pro R1).

K jejich objednání je třeba se obrátit na vašeho dodavatele fotografického materiálu, přímo si je lze koupit na některých specializovaných webových stránkách. Ve Francii je najdete na této adrese.


(15.03.2013)